De ce este important să ai cazare Herculane?

De ce este important să ai cazare Herculane?

Un loc de care probabil mulți am și uitat, dar care este cu atât mai frumos pentru cei care îi dau o nouă șansă. Băile Herculane, fosta perlă a României a fost destinația mea de vacanță de vara aceasta. Este un loc superb, unde fiecare clădire și izvor are povestea ei. Dar cum reiese și din titlu, ne putem întreba ”De ce este important să ai cazare Herculane?”

Îmi place foarte mult să călătoresc, iar majoritatea vacanțelor mele le petrec în România. Principalul motiv: nu am mașină. Astfel merg peste tot cu trenul. Am fost la Băile Herculane prima dată când am stat câteva zile în Timișoara. Căldura era mare, berea rece era scumpă, iar în partea de oraș unde stăteam era destul de mare mizeria. Astfel am decis să fac o excursie de o zi la Herculane. Mi-am luat frumos biletul de tren dimineața următoare, iar la sosire în Herculane am luat un taxi până la stațiune. Când am văzut clădirile vechi m-a prins o mică tristețe, recunosc, dar mai mult m-a cuprins un sentiment pe care nici nu știu să îl descriu. Ceva ca o nostalgie. M-am simțit dusă înapoi în timp, pe vremea când oamenii circulau cu caleașca pe drum. Îmi puteam imagina cum sunt o doamnă din clasa înaltă a societății și mă plimb pe străzile liniștite. Fiecare statuie mi-a adus aminte de povestea unui zeu sau a unei zeițe, iar fiecare vârf de munte mi-a adus în gând o poveste la care coama muntelui a fost martor. Mi-am dat repede seama că o zi în acest paradis nu e îndeajuns, așa că am petrecut o noapte la o doamnă bătrână care oferea cazare. 
Doamna a fost extrem de drăguță, dar camera lăsa de dorit. Erau probleme și cu curățenia și condițiile. Atunci am decis că va trebui să mă întorc aici, dar de data aceasta cu cazarea gata ocupată. Nu am vrut să dau nici o avere, dar nici nu am vrut condiții proaste. Astfel, m-am întors aici în august, 2019. Am plănuit vacanța ceva mai bine de data aceasta. Am putut să mă bucur în sfârșit de răcoarea munților, căldura apelor termale și priveliștea minunată, fără vreun gând în lume.

Cum am petrecut vacanța la Băile Herculane?

Într-adevăr nu este un lucru ușor să plănuiești o vacanță, fie vorba de orice destinație. Ai însă un lucru puțin mai ușor, dacă este vorba despre o destinație în țară. Agențiile de turism îți vin aici de mare ajutor, unde poți căuta cazare în funcție de locație sau prețuri. Vă recomand AZ-Turism pentru a căuta cazare bună la prețuri avantajoase. De asemenea, un lucru care îmi place mult la acest site este partea de review, unde poți da stele în funcție de cum ți-a plăcut sejurul la hotel/pensiune. Pe mine mă ajută foarte mult să aleg destinația potrivită. Cât despre transport, nici nu s-a pus întrebarea să nu merg cu trenul, fiindcă astfel ies cu transportul la 0 lei (mulțumesc studenție). În primele zile am făcut câteva plimbări prin stațiune, am urcat la „Șapte Izvoare”, am vizitat Grota Haiducilor, dar am făcut o tură și până la crucea albă. Recomand toate aceste trasee și nu uitați să vă luați bilet pentru rezervație. Vă promit că nu sunt bani aruncați, traseele sunt foarte bine amenajate. 

Cu câteva zile libere, am decis să iau parte la două excursii. Una la cascada Bigăr, alta la Orșova. Vă pot spune că nu regret nici un moment că am mers în aceste excursii. Locurile sunt pur și simplu minunate, iar oamenii pe care i-am întâlnit au fost foarte de treabă.
Orșova-Cascada Bigăr-Grota Haiducilor

Sfaturi pentru o vacanță reușită la Băile Herculane:

1. Ia un taxi de la gară. Crede-mă, nu se merită să mergi pe jos.
2. Caută-ți cazare din timp.
3. Vizitează cât mai multe locuri și nu uita să-ți iei bilet la intrare în rezervație. 
4. Fă baie în pârâu în față la Hotel Roman. E gratis și e chiar mai interesant ca la 7 izvoare.
5. Ia parte la excursii organizate. Dai un ban, dar se merită 100%. Mai ales dacă prinzi oameni faini. 
6. Nu da bani pe apă. Ia apă de la Izvorul Domogled. Este foarte bună apa și e gratis. 
7. Bucută-te de fiecare clipă. Inspiră aerul curat, lasă-te cuprins de liniște. Lasă peisajul să te cuprindă.

Acest articol a fost scris în cadrul SuperBlog 2019. 

*Surse foto: arhiva personală